Pate Friman & Orient Express | Bändin syntyhistoria

Bändin synty

Pate Friman & Orient Express kasattiin aivan kokeilumielessä ja projektiluontoisesti Joen yö 2014 keikalle. Jo toisissa treeneissä kuitenkin huomasimme, että homma toimii joten tehtiin tästä samantien ihan oikea bändi.

Koko idean isä on keulamiehemme laulaja-kitaristi Pate Friman joka halusi toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa isosta bändistä. Pate kuuli heinäkuun alussa Soul Trainin kaksi keikkaa Imatran Big Band Festivaaleilla ja pyysi sen jälkeen, että voitaisiinko kokeilla tällaista jatsahtavaa rockabillya Brian Setzer Orchestran tyyliin. Tässä porukassa soittaakin koko Soul Trainin puhallinsektio ja runkobändi.

Ensimmäinen täyspitkä keikka tammikuussa North Karelia Tattoo Fest 2015 -tapahtumassa varmisti, ettei syksyn 2014 treenit ja studiokäynnit menneet hukkaan. "Rock And Rollia jatsisti" -konseptimme toimii bändille ja yleisölle: kokeilumieliset sovitukset tutuista biiseistä kuten Hurriganesien Bourbon Street saivat yleisöltä mainion palautteen!

Toinen keikkamme Ilovaarirock 2015 -tapahtumassa meni hienosti ja pääsimme soittamaan isolla stagella ja järeällä äänentoistolla. Yleisön antaman palautteen mukaan täytimme odotukset ja vähän enemmänkin. Näytimme myös itsellemme, että pystymme vetämään ammattitaidolla ja asenteella isojakin keikkoja. Kaikilla oli mukavaa ja soitto kulki iloisesti, se on helposti nähtävissä Videot-sivulta uusista videoistamme!

Soittokunnan jäsenet

kuva
kuva
kuva